Hei, ja tervetuloa matkablogiini All Other Colours! 🙂

 

Olen Jemima, kolmekymppinen helsinkiläinen; luontoihminen, kummitäti, koiranomistaja sekä kahvi- ja lista-addikti. Rakastan tuoreita kukkia, vilkkaita lentokenttiä, kirjoja joita ei malta laskea käsistään ja aavistuksen raakoja avokadoja. Kaukokaipuu on kenties iskostunut syvälle sisimpääni jo äidinmaidossa; ensimmäisellä ulkomaanmatkallakin olen ollut alle vuoden vanhana. Olen tavattoman kiitollinen siitä, että pääsin lapsena mukaan lukuisille matkoille, retkille ja seikkailuille niin kotimaassa kuin ulkomailla ja sain mahdollisuuden tutustua erilaisiin kulttuureihin jo nuorena.

Täällä blogissa kirjoitan matkakokemuksistani, seikkailuista ja vierailemistani kohteista, painottaen erityisesti soolomatkailijan näkökulmaa. Olen matkustellut etenkin Euroopassa yksikseni ja myös asunut ulkomailla pariin otteeseen. Viime vuosina olen tehnyt entistä enemmän reissuja omin päin ja huomannut nauttivani siitä toden teolla. Rakastan metropoleja kuten Pariisi ja Ateena, mutta myös kohteita mitkä sopivat täydelliseen rentoutumiseen ja luonnon ihasteluun ja tutkimiseen. Blogini on kaksikielinen (englanti ja suomi), mutta aivan kaikkea sisältöä ei löydy molemmilla kielillä.

Vaikka kuinka rakastankin reissun päällä olemista ja maailman ihmeellisyyksien koluamista, nautin myös kotona olemisesta. Yritänkin aina löytää ilon ihan niistä pienistä arkisista jutuista. Tykkään myös kokkailusta ja leipomisesta – kokeilen usein gluteenittomia ja vegeherkkuja, joita matkat inspiroivat.

Ennen rakastin lähinnä valkoista väriä. Tämä on kuitenkin muuttunut viime vuosina, kun olen ihmisenäkin muuttunut. Olen ymmärtänyt rakastavani kaikkia muitakin värejä – mihin blogini nimikin All Other Colours viittaa. Mielestäni erilaisiin paikkoihin matkustaminen on samankaltaista kuin erilaisten värien näkeminen: ei ole järkeä verrata Balia Moskovaan, kuten ei ole fiksua vertailla vihreää ja oranssia. Jokainen kohde on ainutlaatuinen niin kuin jokainen väri ja sen sävy. Jokainen vieläpä kokee kohteet omalla yksilöllisellä tavallaan. Haluan nähdä, tuntea ja aistia kaikki ne kauniit, uljaat värit joita maailmassa on! Turkoosit meret, harmaat betonirakennukset, Amsterdamin punaiset lyhdyt, Santorinin siniset kupolit, pinkit kirsikkapuut, valkohuippuiset vuoret…

Toivon, että viihdyt blogini parissa! Kuulen mielelläni kommentteja ja ajatuksia – voit jättää blogiin kommenttisi tai ottaa yhteyttä suoraan sähköpostitse jemima@allothercolours.com.

Kivaa päivää! 🙂

xo, Jemima